De ce este husky diferit de husky? Similitudinea și diferența dintre husky și husky

Acestea sunt câini uimitor de frumoși. Nimeni nu poate trece de ei indiferent. Dar nu toată lumea poate face distincția între aceste două rase nobile - au cu adevărat multe în comun. E timpul să-ți dai seama cum husky este diferit de husky. Pentru aceasta trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile fiecărei rase.

Ciuperca siberiana

Acesta este un câine de sanie nordic de origine primordială rusă, deși FCI (Uniunea Internațională Cynologică) îi atribuie rădăcinile americane.De ce este husky diferit de husky? Similitudinea și diferența dintre husky și huskyDe fapt, crescătorii din America folosesc pentru a reproduce rasele moderne de câini aborigeni, luați de la popoarele indigene din Anadyr, Kamchatka și Kolyma - Yukagirs, Eskimos și Kereks. Toate aceste grupuri etnice mici sunt în mod eronat unite sub numele comun "Chukchi". Prima diferență între un husky și un husky constă doar în numirea: husky este o rasă de conducere, husky este de vânătoare.

La înălțimea grămezii de aur din Alaska, principalele mijloace de transport au fost câinii. Până atunci, americanii stăpâniseră deja Orientul Îndepărtat rusesc și nordul - locuitorii s-au angajat activ în pescuitul cu balene și peceți. Nu a fost nici o întrebare despre care câini sunt de preferință relocați în Alaska. În acest stadiu, diferența dintre husky și husky a fost oarecum echilibrată - ambii câini erau la fel de solicitați.

De unde vin rădăcinile americane?

Această neînțelegere sa produs la începutul secolului al XX-lea. În țara sovieticilor, registrul general al câinilor nordici a fost compilat pentru prima dată. Culoarea tribului canin - saniele - nu a intrat în acest registru pentru că nu erau considerate promițătoare: în URSS nu mai trebuiau să mai călătorească sanie de câini. La orizont erau deja avioane, elicoptere, snowmobile și aerosoluri. Americanii au fost cu vederea. Au fost scoși din Siberia și au început deja să creeze câini de sanie în SUA și, curând, i-au decorat cu bucurie ca o rasă, au pictat toate caracteristicile fiecărei specii și subspecii în registru și au precizat în special modul în care husky diferă de husky. Prioritate pe care o păstra încă pentru husky, ca o rasă excelentă de curse. Apropo, rasele de câini, ținute în Alaska încă din 1908, sunt ținute până astăzi.

Caracteristicile rasei Husky

Husky este de dimensiuni mici - până la 60 cm la greabăn la masculi și până la 56 cm la femele - și cu o greutate mică (maxim 28 kg). Dar această compactitate este înșelătoare - husky-ul siberian poate conduce neobosit călăreții timp de ore în cele mai dificile condiții. În depozitul de caractere, aceștia sunt câini foarte prietenoși, ceea ce exclude utilizarea lor ca gardieni. Vânătorii nu sunt foarte buni.

Rusă Laika

După cum sa menționat deja mai sus, husk este în primul rând un câine de vânătoare, iar acesta este principalul răspuns la întrebarea despre modul în care husky este diferit de husky. În general, acest nume poate fi considerat o denumire colectivă a tuturor câinilor de vânătoare din zona forestieră din nordul Eurasiei. Se referă la un grup de Spitz și subspecii lor. Acest câine în Rusia a fost mai mult norocos: în 1911 rasa a fost clasificată oficial de către kynologi ruși. Diferențele dintre husky și husky sunt de asemenea în faptul că, în cazul husky primatul în creșterea lui nu a cedat străinilor, și a rămas "husky rus". În acest caz, unul dintre pionierii raselor de reproducție - un vânător pasionat și un crescător de câini, prințul AA Shirinski-Shikhmatov - a remarcat că există cât mai multe specii de husky ca și triburile care trăiesc în nord și în Siberia. Totalul alocă zeci de subspecii: Tunguska, Finno-Karelian, Zyryan, Ostyak, Votyacka, Norvegiană, Buryat husk ... Lista este foarte impresionantă. Datorită eforturilor fanilor adevărați ai cinologiei - AA Shirinsky-Shikhmatov, MG Dmitrieva-Sulim și alții deja menționați - au fost studiate profund rasele. Cu toate acestea, mai târziu, din 1925, multe judecăți ale primilor cercetători au fost recunoscute ca eronate, majoritatea soiurilor enumerate nu au existat niciodată. Cu fiecare clasificare ulterioară, lista Laika a fost revizuită. Astăzi, sunt cunoscute limba ruso-europeană, Siberianul de Est, vestul Siberiei, Yakut, Karelo-finlandeză Laika.

Laika: caracteristicile rasei

Acesta este un vânător adevărat, atât de puternic și agil încât merge cu cele mai mari animale - ungulate și chiar urși, precum și animale mici de vânat de blană. Laika vânează și ea aduce prada și acesta este un semn esențial al ceea ce husky este diferit de husky. În ceea ce privește înălțimea și greutatea, ambii câini sunt aproape la fel. Laika atinge 60-61 cm la greaban, greutatea - până la 23 kg. Este, de asemenea, pufos, cu un păr proeminent rigid și un guler alb de zăpadă, ca și husky.

Husky și husky: rasele mai diferite și similare

De ce apare problema similitudinii a două rase complet diferite? Pentru a fi corect, trebuie să recunoaștem că există semne similare. Ambele rase în ceea ce privește înălțimea și greutatea aparțin categoriei de mijloc. Acești câini și alți câini au o haină de lux groasă, cu un substrat dur, care îi ajută să se simtă bine în condițiile dure ale Siberiei și ale Nordului îndepărtat. Culoarea în husky și husky poate fi similară - de la alb-negru la alb-maroniu, cu un guler alb gros. În general, ambii câini sunt foarte frumoși și nu lasă pe nimeni indiferent.

Și acum despre diferențele. Prima diferență dintre husky și husky este exteriorul. Un câine cu experiență este greu de confundat cu aceste animale, deși este uneori dificil pentru un amator să rezolve. Și, prin urmare, este util să luăm din nou în considerare semnele fiecărui animal, pentru a ști cum să distingem husky de husky.

Diferențe explicite între roci

Despre diferențele principale și principale au fost deja discutate: Husky - câine de curse și de curse, husky - vânătoare. Dacă este necesar, fiecare dintre acestea poate fi utilizat atât pentru condus, cât și pentru vânătoare simultan, dar acestea își îndeplinesc mai prost sarcinile. Mai departe. Adăugarea husky este mai puternică și densă, în timp ce în husky - o brichetă și slabă. Coada husky este, de obicei, omisă, în husky - ridicat la spate. Husky, apropo, are o coadă mai pufoasă decât o haină. Și pe labe puteți distinge aceste câini: labele largi puternice ale husky-ului dau un câine de săpat, au un husky mai compact.Și cea mai strălucită diferență este, bineînțeles, ochii. Niciunul dintre câini, inclusiv husky, nu are ochi atât de albastri ca husky, și în acest lucru nu au egal. Dar nu au zburat în spațiu, spre deosebire de Laikas. Husks au un păr de auto-curățare, și aproape că nu au un miros, dar husky are un miros pungent obișnuit. Și de multe ori această circumstanță devine decisivă în ceea ce privește cine este mai bine - husky sau husk, dacă este vorba de alegerea unui câine domestic. Da, nu întotdeauna acești mari câini de călărie și de vânătoare sunt folosiți în scopul propus. Recent, din ce în ce mai des, ele sunt alese ca un câine de companie pentru întreținere în condițiile unui gospodărie privată sau chiar într-un apartament oraș.

În general, problema superiorității unei rase este cel puțin ilogică. Cum poți alege cel mai bun câine din cele două cele mai bune, care sunt, de asemenea, atât de apropiate în multe feluri încât sunt chiar confuz? Dacă sunteți destul de norocoși să obțineți un catelus din oricare dintre aceste două rase - puteți presupune că familia are un adevărat prieten pentru adulți și copii.

Related news

De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky De ce este husky diferit de husky Similitudinea și diferența dintre husky și husky